Monthly Archiveaugust 2006Personal &Politique 11 Aug 2006 02:30 pm

Viata ca o scena

In ziua in care ne-am dat seama ca fiecare ocupam un loc in viata celuilalt, am avut un vis cu ochii deschisi.
Se facea, ca viata mea este asemenea unei sali de spectacol. Eu ma aflu pe scena si joc rolul principal. Celor din primele randuri, daca ma uit atent, pot sa le disting chiar si trasaturile fetei. Pe masura ce locurile se indeparteaza, ocupantii lor imi par doar exponenti ai unei lumi pestrite. Decorul este alcatuit dintr-o masa, un pat, o icoana si o fereastra prin care se vede cerul. In completare, mai sunt pozitionate, ici si colo, machetele in marime naturala ale unor personaje dragi mie, absente dintr-un motiv foarte justificat. Cusca sufleorului, de mult goala, imi aminteste emotiile inceputului. Din fundal se revarsa lumina orbitoare a refectorului care-mi ascunde in totalitate scaunul regizorului. Dintotdeauna mi-am zis, ca cel ce ocupa acest scaun, trebuie sa fie imbracat in negru, pentru ca nu i se vad decat mainile, cu care-mi transmite prin semne anume criptate intreaga actiune.
Te-am remarcat din primul moment in care ai intrat in sala. Putin distrata, ai inaintat cu precautie masurand fiecare pas. Mi-am dat seama ca intrasesi intamplator, manata doar de curiozitate. Ti-am facut un semn de incurajare ce se voia o invitatie neprotocolara. Ai preferat sa mai analizezi situatia, pentru a identifica un loc liber in decorul saracacios. Plasatoarea astepta rabdatoare sa te hotarasti. Puteam doar, sa-ti recomand fereastra, de la care se vede o priveliste interesanta atunci cand se ridica ceata si bineinteles piesa din actuala stagiune . E vorba despre "Oedip", o poveste in versuri scrisa de o tanara promitatoare. Mai poti consulta si pliantul. Istoric vorbind, aici s-au jucat cele mai cunoscute piese, incepand de la "Amintiri din copilarie" si pana la "Portretul lui Dorian Gray". Am auzit ca pentru stagiunea viitoare este programata " Leaving Las Vegas ", doar ca nu s-a gasit, inca, o actrita disponibila.
Revenindu-mi din acest vis, mi-am zis, ca e nevoie sa dam dovada de suficient curaj si de multa rabdare pentru a ocupa cate un loc, unul in viata celuilat.

Personal 02 Aug 2006 12:19 pm

Clarobscur

Va dati seama ca in spatele realitatii subtiri de pe sticla si din ziare, exista o realitate substantiala care inseamna adevarata schimbare ? Dati -va cativa pasi inapoi, opriti-va respiratia, daca e cazul, si veti realiza cum stau lucrurile.


Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X